Şişli Etfal’in bölünerek taşınmasına karşı eylem



Şişli Etfal Hastanesi’nin bölünerek taşınmasına karşı basın açıklaması yapılarak, imza kampanyası başlatıldı


Şişli Etfal Hastanesi’nin bölünerek taşınmasına karşı çıkan hasta yakınları ve sağlık personeli, hastanenin yerinden dönüştürülmesini istedi. Basın açıklamasının ardından imza kampanyası başlatıldı.

Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2 ayrı hastaneye bölünerek Şişli’den taşınmasını protesto etmek için hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Şişli Eftal taşınmasın yerinde dönüşsün” pankartının açıldığı eylemde, “120 yaşında kaç hastane biliyorsun”, “Eftal candır cana kastetme”, “Yok etme yerinde yap” dövizleri taşındı.

‘Yeniden yapılandırmak mümkün’

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip,  Şişli Etfal Hastanesi’nin İstanbul’un en iyi eğitim ve araştırma hastanelerinden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Burada yetişen asistanlar gerçekten nitelikli bir eğitim alarak mezun olmaktadırlar. Verilen sağlık hizmeti de son derece niteliklidir. Bu yılların emeği ve birikimi ile oluşmuş bir hizmettir. Hastanenin çalışanlarına ve doktorlarına danışılmadan Çayırbaşı ve Seyrantepe’ye bölünerek taşınması akıl alır gibi değildir. Deprem riski 20 yıldır var. Ve 20 yıl süresince bu binalara en ufak bir destek yapılmamıştır. Buranın bir bütün olarak yeniden yapılandırılması mümkündür. Bunların çaresi aranmadan, çalışanlarına danışılmadan hastanenin bir butik irtibat haline getirilmesi son derece yanlıştır. Bu bölgeye emek ve hizmet veren hastanenin kapatılmasını onaylamıyoruz. Yetkililerle görüşerek bu konuda geri adım atılması için her türlü mücadeleyi yapmaya hazırız.

‘119 yıllık gelenek yok sayılıyor’

Saip’in konuşmasının ardından basın açıklamasını hasta yakını Murat Yıldırım yaptı.

Şişli Etfal Hastanesi’nin sağladığı hizmeti bulunduğu bölgede karşılayacak bir kurumun olmadığını ifade eden Yıldırım, hizmet bölgesinden koparılamaması gerektiğini söyledi.

Hastanenin Ana Binası’nın depreme dayanıklı olmadığını kaydeden Yıldırım, “Hastane hizmet binalarının yenilenmesi bir gerekliliktir. Ancak bu, hastaneyi bölerek, bir daha dönmemek üzere taşıyarak, 119 yıllık gelenek yok sayılarak yapılmak zorunda değildir. Şişli Etfal parçalanıp yok edilmeden geçici süreyle, eski yerine dönmek üzere bölünmeden taşınarak, bu ihtiyaç yerine getirilebilir. Bu seçeneklerin dikkate alınmaması, hastane bölünüp taşındıktan sonra arazisine ne yapılacağına dair sağlık bürokrasisi tarafından kamuoyunu tatmin eden bir açıklamanın yapılmaması, farklı kaygıları akla getirmektedir” diye konuştu.

İmza kampanyası başlatıldı

Yaptıkları basın açıklamasıyla birlikte kampanya başlattıklarını ifade eden Yıldırım, “Hep birlikte, mahallelerimizde, sokaklarımızda, pazarlarımızda, kahvelerimizde, işyerlerimizde ellerimizde imza föylerimiz, broşürlerimizle olacağız” dedi.

Yıldırım, “Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yararlanan tüm yurttaşlarımızı hastanemizin kapatılmaması için imza vermeliyiz” diyerek kampanyayı desteklemeye çağırdı. (Mezopotamya Ajansı)

Ayrıca Kontrol Et

Barınak = Ölüm Kampına Karşı Mücadeleyi Yükselteceğiz!

Barınakta görevli olanları araştırın, çoğu sürgün edilmiştir. Barınaklar onlar için verilecek en büyük ceza olarak görülmüş, barınağa cezalandırılmak için gönderilmişlerdir. Mesela bir barınak görevlisi elektrik mühendisi olduğunu ancak görevli olduğu barınağa sürgün olarak gönderildiğini söylüyor