Patron çalıştırdığı işçilerin maaşını ödemeden kaçtı



Orhangazi’de tekstil atölyesinde çalışan ve 2 aydır ücretlerini alamayan işçiler, dün sabah iş yerine gittiklerinde atölyenin boşaltıldığını gördüler


Muradiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren tekstil atölyesinde çalışan tekstil işçileri, geçen hafta iş yeri sahipleriyle görüşüp 2 aydır alamadıkları ücretlerinin ödenmesini istemiş. Çalışanlar, ücretlerini alamamaları durumunda şikâyette bulunacaklarını belirtmiş. 4 ortağı bulunan ve 40 işçinin çalıştığı iş yerinin sahipleri, 22 Ekim pazartesi günü ödemelerin yapılacağı sözünü vererek işçileri ikna etmiş.

2 aydır ödenmeyen maaşlarını da alma umuduyla dün atölyeye giden işçiler, iş yerinin kilitli olduğunu gördü. İşçiler, hafta sonunda makineler ve diğer malzemelerin kamyonlara yüklenip atölyenin tahliye edildiğini öğrenince şaşkına döndü.

İki ay önce bu atölyede çalışmaya başladığını ve tek bir kuruş bile almadığını söyleyen Rabia Şahin, DHA’ya verdiği röportajda “Bir de hakaret eder gibi bizi yanlarına çağırdılar, ‘Biz size 100-200 lira para verelim’ dediler, sanki biz burada cep harçlığı için çalışıyormuşuz gibi. Sigortamız yok. Cumartesi-pazar günleri de dahil olmak üzere bizi akşam 7’ye kadar mesaiye bıraktılar ama mesai paraları da verilmedi. Yemek vermediler doğru düzgün. Bizi sürekli mağdur ettiler” dedi.

“Hepimiz eşimizi, evimizi, annemizi, babamızı ikna ederek geldik. İnsanlar çocuklarını evde bıraktılar buraya geldiler, hiçbiri ne maaşını alabildi ne de bir şey” diye ekleyen Rabia Şahin, işe girerken kendilerine “Maaşınızı hemen vereceğiz, sigortanız hemen girdiğiniz günden itibaren yapılacak” dendiğini fakat bir günlük sigortalarının bile yapılmadığını belirtti.

Cumartesi akşamı iş yerinin bulunduğu sokaktan geçerken atölyenin açık olduğunu gördüğünü belirten Şahin, “Saat 22:00 civarıydı ve burası o saatlerde hiç açık olmaz. Ne oluyor diye baktığımızda bize ‘Hürriyet Mahallesi’nde yeni bir yer tuttuk, malları ve makineleri oraya taşıyoruz’ dediler. Ertesi gün de pılıyı pırtıyı toplayıp gitmişler, hiçbir şey bırakmamışlar. Telefonları kapalıydı, numaralarımızı engellediler, WhatsApp’tan, sosyal medyadan engellediler. Sosyal medya profillerini kararttılar” dedi.

Ayrıca Kontrol Et

İSİG Meclisi: Ekim’de 164 İşçi Çalışırken Öldü!

‘İç cepheyi sağlamlaştırma’ siyasetinin örtmeye çalıştığı gerçeklerden birinin de iş cinayetleri olduğunu vurgulayan İSİG Meclisi, Ekim ayında 164, yılın ilk 10 ayında ise en az bin 540 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı