Erdoğan’ın kültür-sanat misyonerinden Ahmet Aslan’a hakaret ve tehditler



Sabah’ın magazin yazarı Ömer Karahan, müzisyen Ahmet Aslan’la ilgili yaptığı “Turkish Kovboy” başlıklı habere gazetecilik uyarısı yapan Aslan’ı “aslını inkar eden Aslan” başlığıyla hedefe çakıp, tehdit etti


Tayyip Erdoğan’ın bir “beka sorunu” olarak tanımlayıp, “en az terörle mücadele, en az dış politika, en az temel hizmet alanları kadar önemli” dediği ve iktidarları döneminde bu alanda yeterince mesafe kat edemediklerini söyleyerek, buna hep içerlediğini-iç geçirdiğini belirttiği kültür sanat alanındaki hamlenin misyonerliğine soyunan Sabah, müzisyen Ahmet Aslan’ı hakaret ve tehditlerle hedefe çaktı.

Şimdiye kadar “sola” yakınlığıyla bilinen birçok sanatçıyla röportajlar yaparak siyasi iktidarı onların ağzıyla aklayıp-paklamaya çalışan Sabah, Ahmet Aslan’ın gazetecilik uyarısına “faşizan tutum gösterdiği”, “aslını inkar ettiği”, “ülkesini reddettiği” gibi bilindik şoven kalıpları son derece demokrat bir havayla boca etti.

Sabah’ın magazin eki Günaydın’da yazan Ömer Karahan, Aslan hakkında “Turkish Kovboy” başlıklı bir “haber” yaptı. Aslan kendisine mesaj atarak “Turkish ifadesi yanlış, doğru olabilmesi için kişinin Türk olması lazım. Bir şey yazarken bir gerçek üzerine kurmanız gerekmez mi?” şeklinde uyardı. Aslan’ın uyarısına inanmak istemediğini belirten Karahan, onun “Türk” kelimesinden rahatsızlık duyduğunu öne sürerek, Aslan’ı, “Sen 51 yıllık ömrünün 30 yılını Türkiye’de geçir, sık sık ülkemizde hayranların ile buluşup konserler ver, devlet televizyonu TRT’ye çık, sonra da Türklüğünü, aslını ve ülkeni reddet! Nasıl bir anlayıştır bu!” sözleriyle tehdit etti.

Karahan, Aslan’a “Ülkenizi ret mi ettiniz?” diye sorduğunu buna karşılık “Aslı astarı olmayan bilgilerle, kim tarafından haber yapıyorsunuz? Bravo, devam edin, başarılar” yanıtını aldığını belirtti.

Sabah’ın magazin yazarı, Aslan’ın “faşizan tutum gösterdiğini”, “Nesimi, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş gibi ozanların bu tutumu görse kemiklerinin sızlayacağını” öne sürerek ne kadar demokratik olduğunu da kanıtlamaya çalıştı!

Ayrıca Kontrol Et

Karanlık Zamanlarda Brecht’çe Şarkı Söylemek

Alman tiyatro sanatçısı ve oyun yazarı Bertolt Brecht 14 Ağustos 1956 yılında hayatını kaybetti