Kriz: İzmir ve Turgutlu’da intihar girişimleri



Krizin etkileri pazardan-marketten taneyle sebze-meyve almak, boş tost-dürüm, çöplerden yiyecek toplayanların sayısındaki artışla adeta haykırırken; işsizlik ve yoksulluğun yarattığı çıkışsızlık da intihar girişimleriyle dile geliyor. Sabah saatlerinde İzmir Valiliği önünde 38 yaşındaki bir işsiz işçi pompalı tüfekle havaya ateş ettikten sonra, intihar edeceğini söyledi. S.A isimli işçinin derdi, işsizlikti ve ikna edilmeseydi belki de ölecekti. …


Krizin etkileri pazardan-marketten taneyle sebze-meyve almak, boş tost-dürüm, çöplerden yiyecek toplayanların sayısındaki artışla adeta haykırırken; işsizlik ve yoksulluğun yarattığı çıkışsızlık da intihar girişimleriyle dile geliyor. Sabah saatlerinde İzmir Valiliği önünde 38 yaşındaki bir işsiz işçi pompalı tüfekle havaya ateş ettikten sonra, intihar edeceğini söyledi. S.A isimli işçinin derdi, işsizlikti ve ikna edilmeseydi belki de ölecekti.

Manisa’nın Turgutlu ilçesindeyse ekonomik krizin etkisiyle uzun süredir ekonomik sıkıntı yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Gökmen, Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde bedenini ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi olmasa hayatını kaybedecekti.

Basına yansıyan bilgilere göre, Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelen üç çocuk babası Gökmen, Vakıf müdürü Turan Şen’le görüşmek istedi.

Kaymakamlık koruma polislerinin ikna girişimlerine rağmen ikna olmayan Mehmet Gökmen, Vakıf Müdürü ile görüştükten sonra bedenini ateşe verdi ve ikinci derecede yanıkla kurtarıldı.

Kaymakamlık: Evi de geliri de var!

Olayın hemen ardından açıklama yapan Kaymakamlık, “Bir insan hali vakti yerindeyse neden kendisini yakar, neden onca ikna çabasına rağmen intiharda bu denli kararlı olur?” sorularına yanıt vermeden, Gökmen’in evinin ve gelirinin olduğunu, bu nedenle yardım edilmeyeceğini belirtti. Üstüne bir de soruşturma açılacağını ifade etti:

Yapılan incelemede, kendini yakma girişiminde bulunan vatandaşımızın talebinin, şu anda cezaevinde bulunan engelli olan kızına engelli maaşı bağlanması olduğu; Turgutlu İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan incelemelere göre, vatandaşın, mülkiyeti kendine ait iki katlı evde yaşamakta olduğu, beraber yaşadığı oğlunun sigortalı bir çalışan olduğu, ayrıca kendine ait iş yeri bulunduğundan aylık gelirinin 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında belirtilen muhtaçlık sınırının üstünde olması sebebiyle Mütevelli Heyeti tarafından talebinin red edildiği anlaşılmıştır.

Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunar, konu ile ilgili gerekli soruşturma başlatıldığı hususu, kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

Ayrıca Kontrol Et

Düzensiz Göçmenler, Göç ve İltica Anlaşması’nın Onaylanması*

"Göç paktı”, Avrupa'ya düzensiz göçlerin sayısını azaltmaya yönelik. 2023'te, yaklaşık 380 bin kişi kaçak yollardan Avrupa sınırlarını geçti. Bu rakam bir milyondan fazla insanın geldiği 2015'teki Suriyeli mülteci krizinden bu yana en yüksek sayıyı oluşturuyor.