Sri Lanka polisi halka ateş açtı!



Haftalardır sokakta olan Sri Lanka halkı “ekonomik krizin faturasını ödemeyeceğiz” diyor. Gıda fiyatlarında meydana gelen artış, temel ihtiyaçların karşılanamaması, akaryakıt sıkıntısı ve elektrik kesintilerine karşı başlayan isyanda polis halka gerçek mermilerle saldırdı. Rambukkana kasabasında demiryolu ve karayolunu trafiğe kapatan halka yönelik bu saldırıya karşı tepkiler devam ederken, başkentte olağanüstü hal ilan edildiği belirtiliyor. Sri Lanka …


Haftalardır sokakta olan Sri Lanka halkı “ekonomik krizin faturasını ödemeyeceğiz” diyor. Gıda fiyatlarında meydana gelen artış, temel ihtiyaçların karşılanamaması, akaryakıt sıkıntısı ve elektrik kesintilerine karşı başlayan isyanda polis halka gerçek mermilerle saldırdı.

Rambukkana kasabasında demiryolu ve karayolunu trafiğe kapatan halka yönelik bu saldırıya karşı tepkiler devam ederken, başkentte olağanüstü hal ilan edildiği belirtiliyor.

Sri Lanka halkı daha önce Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın özel konutuna girmeye çalışmış ve polis saldırısıyla karşılaşmıştı. Son bir haftadır da Colombo’da devlet başkanlığı ofisi önünde çadır nöbeti tutuluyordu.

Sri Lanka Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta dış borçların bir kısmının geri ödemesinin askıya aldığını açıklamıştı. Sri Lanka hükümeti geçtiğimiz ay IMF’den yardım talep etmişti.

Halk yıkıma dönüşen ekonomi politikaları nedeniyle Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın istifasını talep ediyor, Rajapaksa ise istifa etmeyi reddediyor.

 

Ayrıca Kontrol Et

Almanya’da İnşaat İşçileri Uyarı Grevinde

İnşaat sektöründe Kuzey Almanya’da başlayan uyarı grevleri ülke geneline yayılıyor.