Stuttgart’ta çiftçilerin eylemi



Eylemde “Biz olmasak, aç açıkta kalırsın!“, “Çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz!“, “Hepimiz mağduruz!“, “Vergilerin yükseltilmesi, tasarruf önlemi değildir!“ pankartları açıldı


Almanya’nın Stuttgart kentinde çiftçiler, Cuma günü saat 11:00’de Canstatter Wasen’da merkezi bir miting çağrısı yaptılar.

“Tarımda Vergi Artışına Son!“ sloganıyla yapılacak olan eyleme, en az 1000 araç bekleniyor.

Çarşamba günü ise GDL sendikası, Alman Demiryollari’nda (Deutsche Bahn) greve çıkacak.

Dün yapılan eyleme ise; çiftçiler ve bağcıların yanısıra, diğer emekçiler ve zanaatkarlar firma arabalarıyla, müteahhitler ve nakliyeciler de kamyonlar ve inşaat araçlarıyla geldilar.

En az 700 traktörün Stuttgart merkeze girdiği düşünülüyor.

Eylemde “Biz olmasak, aç açıkta kalırsın!“, “Çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz!“, “Hepimiz mağduruz!“, “Vergilerin yükseltilmesi, tasarruf önlemi değildir!“ pankartları açıldı.

Alman Antifaşist gençliği de güzergah üzerinde pankart açtı.

Stuttgart merkezde bulunan Rotebühlplatz’da yapılan  mitingde ise, ırkçı parti AfD ve gençlik örgütü Junge Alternative iki pankart açtı. Pankartlarda, “CO2 Vergisine Son“ ve  “Alman Gençliği Refah Istiyor!“ yazıyordu.

En büyük traktör eylemleri güney Almanya’da yapıldı

En büyük traktör eylemleri Güney Almanya’da yapıldı. Baden Württemberg eyaletinde 25 bin, Bavyera eyaletinde ise 24 bin traktör ve tarım makinasıyla çiftçiler eylemlere katıldı.

Salı günü de Hessen Bad Hersfeld, Niedersachsen ve Nordrhein-Westfalen sınırında Weserbergland’da taleplere dikkat çekmek için uyarı ateşleri yakılacak

Çiftçiler Birliği, 15 Ocak’a kadar olan süreyi subvansiyonlarin kesilmesine karşı eylem haftası ilan etti.

Ayrıca Kontrol Et

Almanya’da İnşaat İşçileri Uyarı Grevinde

İnşaat sektöründe Kuzey Almanya’da başlayan uyarı grevleri ülke geneline yayılıyor.