TABİB’ten İzmir’de büyük işçi buluşması



TABİB 18 Şubat’ta İzmir’de taşeron ve kamu şirket işçilerinin yapacağı basın açıklaması için yoğun bir afiş çalışması yaptı. İşçiler, “Taşerona köle olmayacak, sendikaların çürümüşlüğüne göz yummayacağız!” diyecek


Kamu taşeron işçileri, Belediye Şirket işçileri, AŞM çalışanları 18 Şubat (yarın) saat 15:00’te Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek taleplerini bir kez daha haykıracaklar. İzmir’in sokakları, caddeleri, meydanları çağrı afişlerine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul, Ankara, Adana’da bir araya gelerek seslerini ve taleplerini birleştiren işçiler yarın da İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’ndan yükseltecekler seslerini.

Bütün işçiler için güvenceli, insan onuruna yaraşır çalışma, ücret, 52 tediye, kadro, gibi birçok ortak talep etrafında birleşen işçiler mevcut işbirlikçi sendikal anlayışı da yoğun bir şekilde tartışıyorlar.

Mevcut çürümüş sendikal anlayışa rağmen İstanbul, Ankara, Adana ve yarın İzmir’de bir araya gelecek olan taşeron işçiler hem parti-patron sömürüsüne hem de işbirlikçi sendikacılara ve konfederasyonlara güçlü bir mesaj verecek.

Taşeron köleliğine, mevcut sendikaların çürümüşlüğüne karşı birbirlerine kenetleniyorlar. “Taşerona köle olmayacağız, sendikaların çürümüşlüğüne göz yummayacağız!” diyorlar.

Ayrıca Kontrol Et

Düzensiz Göçmenler, Göç ve İltica Anlaşması’nın Onaylanması*

"Göç paktı”, Avrupa'ya düzensiz göçlerin sayısını azaltmaya yönelik. 2023'te, yaklaşık 380 bin kişi kaçak yollardan Avrupa sınırlarını geçti. Bu rakam bir milyondan fazla insanın geldiği 2015'teki Suriyeli mülteci krizinden bu yana en yüksek sayıyı oluşturuyor.