İnşaat-İş yargı kararlarını boşa çıkardı



Patron-yargı işbirliğiyle verilen cezaları boşa çıkaran İnşaat-İş, FMŞ’de mücadeleci sendikalar ve sınıf kardeşleriyle bir araya geldi: Kararlarınız ve kelepçeleriniz hükümsüzdür!


İnşaat-İş Sendikası Başakşehir Belediyesi ve Akar Grup’un yüklenici Reis Elektrik’in de taşeron olduğu Bahçeşehir Yuvam Konutları projesinde çalışan üyelerinin gasbedilmek istenen hakları için Başakşehir Belediyesi önünde eylemler yapmıştı.

Bu eylemlerin ilk gününde yapılan gözaltılarda işçiler ve sendika yöneticileri hakkında imza koşullu denetimli serbestlik, ikinci gününde de ev hapsi kararı verilmişti. Önce İnşaat-İş yöneticilerinden Anıl Deniz Gider’e birkaç gün sonra da Yunus Özgür’e kelepçe takılmıştı. Tek geçim kaynakları ücretleri olan işçiler de ilerleyen günlerde kelepçe takılacağı tebliğ edildi!

İnşaat-İş Cumartesi günü sosyal medya hesaplarından yaptığı “Devrimci Sendikal Mücadelemiz Kelepçelerle Durdurulamaz!” başlıklı açıklamada, bu kararın yok hükmünde olduğunu belirterek, 28 Şubat saat 11:30’da bildiri dağıtmak üzere Finans Merkezi şantiyesi Ziraat Kuleleri önünde olacaklarını ilan etmişti.

Sabah saatlerinde İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) bildiri dağıtımı yapmak için gelen İnşaat-İş,  Dev Yapı-İş, Limter-İş, Birleşik İşçi Hareketi (BİH), TOMİS ve Dev Tekstil sendikalarıyla buluştu. “İnşaat işçisi köle değildir” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Ardından işçi sınıfının mücadeleci sendikalarıyla bildiri dağıtımı yapıldı. Tekvücut olmuş militan bir sınıf bölüğü gibiydiler. 

Ayrıca Kontrol Et

Düzensiz Göçmenler, Göç ve İltica Anlaşması’nın Onaylanması*

"Göç paktı”, Avrupa'ya düzensiz göçlerin sayısını azaltmaya yönelik. 2023'te, yaklaşık 380 bin kişi kaçak yollardan Avrupa sınırlarını geçti. Bu rakam bir milyondan fazla insanın geldiği 2015'teki Suriyeli mülteci krizinden bu yana en yüksek sayıyı oluşturuyor.