Avrupa’nın göbeğinde polis terörü



Belçika başkenti Bürksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasında bulunan Medya Haber ve Stêrk tv stüdyoları Belçika polisi tarafından basıldı.


Türkiye’nin Medya Savunma Alanları’na büyük bir savaş başlattığı bu günlerde Belçika devleti dolayısıyla AB emperyalistleri de Kürt halkının sesi olan Medya Haber ve Stêrk TV stüdyolarına baskın düzenledi.

Gece yarısı 200’ü aşkın polis tarafından kuşatma altına alınan Kürt medya organlarına yapılan baskın 4 saat sürdü. Baskın sırasında içerde hiçbir yetkili yoktu, görüntü alınmaması için tüm kameralar devre dışı bırakıldı.

Aynı binadan yayın yapan televizyon ve radyoların teknik altyapısı “arama” bahanesiyle tahrip edildi. “Avrupa demokrasisinin başkenti”nde yapılan bu haydutça eylem, arkasında Türk polisinin ev ve kurum baskınlarını aratmayacak tahrip görüntüleri bırakarak sabah saatlerinde son buldu. 

Avrupanın değişik kentlerinden Kürtler ve dostlarının bu haydutluğu protesto için Brüksel’e doğru yola çıktığı haberleri geliyor.

Ayrıca Kontrol Et

Düzensiz Göçmenler, Göç ve İltica Anlaşması’nın Onaylanması*

"Göç paktı”, Avrupa'ya düzensiz göçlerin sayısını azaltmaya yönelik. 2023'te, yaklaşık 380 bin kişi kaçak yollardan Avrupa sınırlarını geçti. Bu rakam bir milyondan fazla insanın geldiği 2015'teki Suriyeli mülteci krizinden bu yana en yüksek sayıyı oluşturuyor.