KYK borçlusu gençler ‘borçlar silinsin’ talebiyle Ankara’ya yürüyecek



5,5 milyon genci ilgilendiren KHK borçlarının silinmesi talebiyle bir araya gelerek KHK Borçluları Hareketi’ni oluşturan gençler, “Gençler işsiz ama onlardan borcu ödemesi bekleniyor” diyerek çeşitli illerden eş zamanlı olarak Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladılar


Sayıları 5,5 milyonu bulan KYK borçlusu gençler, borçlarının silinmesi talebiyle birçok ilden eş zamanlı olarak Ankara’ya yürüme kararı aldı. Okulu bitirdikten sonra iş bulamayan, bulsa bile geçici, kısmi zamanlı ya da asgari ücretli işlerde çalışmak zorunda kalan gençler, her bir taksiti 800 TL civarında olan ve ödenmediği oranda yüksek faizlerin bindiği borçları ödemelerinin mümkün olmadığını belirterek, silinmesini talep ediyor.

Pandemi koşulları nedeniyle Ankara yürüyüşünü ne zaman gerçekleştireceklerine dair tarih veremeyen gençler, seslerini duyurmak için örgütlenerek, ‘KHK Borçluları Hareketi’ni kurdu.

“Birleşe birleşe Ankara’ya”

KYK Borçluları Hareketi’nden Kübra Denli, yürüyüşlerinin tarihinin henüz belli olmadığını ancak ilerleyen günlerde tarihin belli olmasıyla beraber Türkiye’nin birçok şehrinden Ankara’ya yürüneceğini söyledi. KHK Hareketi’nden Candeniz Aksu ise yaklaşık 3 aydır borçların silinmesi için mücadele ettiklerini belirterek, “Bu borçlar silinmezse biz farklı noktalardan birleşe birleşe Ankara’ya yürüyeceğiz” diye uyarıda bulundu.

“İş yok ama borç isteniyor”

KYK Hareketi’den Ebru Sert, üniversite döneminde yemekhaneye, ulaşım gibi masraflarını karşılamak için aldıkları kredilerin ödenemeyecek seviyelerde olduğunu vurgulayarak, “Bu borcu istihdam edilemediğimiz, iş bulamadığımız için ödeyemiyoruz. İş bulanlarımız da haftalık, günlük işlerde veya en fazla asgari ücretle çalışıyor” dedi. KYK kredisinin taksitlerinin asgari ücretle ödenemeyeceğini kaydeden Sert, “En az borcun 10 bin lira olduğu bir durumdan bahsediyoruz. Gün geçtikçe faiz ekleniyor. Faizler katlanıyor ve faizler ana borcunu katlamış birçok arkadaşımız var. Gençler işsiz ama onlardan borcu ödemesi bekleniyor” dedi.

Ayrıca Kontrol Et

Filistin’e Destek İçin Kanada’da McGill Üniversitesi’nde Kamp, Londra’da Yüz Binlerin Gösterisi

ABD ve Fransa’da üniversitelerde Filistin’e destek eylemlerine Kanada katılırken, Londra’da da yüzbinler sokaktaydı