Munzur Üniversitesi’ndeki polis saldırısı protesto edildi



Aklımıza gelebilecek her alanda baskı ve zorbalıkla tahakküm kurmakta vites büyüten, gençlik üzerinde ideolojik-siyasi hegemonya kurmakta sınırsız olanaklarını en bayağı biçimde kullanan faşist iktidarın bu konudaki son icraatı da Munzur Üniversitesinde AKP’nin (TÜGVA üzerinden) gençlik merkezini oluşturma girişimi oldu. Üniversitede kurumsallaşmaya çalışan AKP’ye karşı dün öğrenciler protesto eylemi yapmıştı. O eyleme yönelik de saldırı tehdidinde …


Aklımıza gelebilecek her alanda baskı ve zorbalıkla tahakküm kurmakta vites büyüten, gençlik üzerinde ideolojik-siyasi hegemonya kurmakta sınırsız olanaklarını en bayağı biçimde kullanan faşist iktidarın bu konudaki son icraatı da Munzur Üniversitesinde AKP’nin (TÜGVA üzerinden) gençlik merkezini oluşturma girişimi oldu. Üniversitede kurumsallaşmaya çalışan AKP’ye karşı dün öğrenciler protesto eylemi yapmıştı. O eyleme yönelik de saldırı tehdidinde bulunan polis, bugün Rektörlük izniyle okula girerek protestolarını Mühendislik Fakültesi önünde halay biçiminde sürdüren öğrencilere saldırdı.

İşkenceyle 11 öğrenciyi gözaltına alan polis, araçlar içinde de sözlü ve fiziki şiddetini sürdürdü. Bu anları kaydeden öğrencileri tutuklamakla ve ailelerine haber vermekle tehdit etti.

Gözaltına alınan 11 öğrenci ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, öğrenciler polis baskısı, tehditleri altında Sanat Sokak’ta bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Baskı, tehdit ve gözaltılarla haklı mücadelemizi engelleyemeyeceksiniz!” pankartı açan öğrenciler yaptıkları açıklamada AKP’nin Munzur Üniversitesi’ndeki faaliyetleri, TÜGVA üzerinden yapılıp edilenler şöyle özetlendi:

Dün söylediklerimizi bir kez daha yineleyelim! Munzur Üniversitesi’nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlar başlamaz faaliyetlerini “Gençlik Merkezleri” ve “Genç Ofis” adı altında devam ettiren AKP, kullandığı bu araçlar üzerinden yarattığı geleceksizliği görünmez kılmaya çalışmıştır. Bahsini ettiğimiz kuruluşlarda ücretsiz sosyal etkinlikler ve ücretsiz çaylar dağıtarak, kendi yarattığı ekonomik kriz içerisinde öğrencilerin maddi yokluğunu fırsat bilmiş, buralar üzerinden adı skandallarla bilinen “TÜGVA” gibi kuruluşlara örgütlenme yapmaya çalışmıştır. Bu kuruluşlar üzerinden özelde Kürt gençliği üzerinden gençliğe yönelik asimilasyon ve inkar politikalarını devam ettirmiştir.

Ücretsiz etkinliklerle AKP’nin şenlik ve mitinglerine bu kuruluşlar üzerinden yaptığı çağrılarla öğrencileri oralara taşımış ve öğrencilerin tepkisiyle de karşılaşmıştır. Bugün, Munzur Üniversitesi öğrencilerine yapılan faşist saldırı özerk, demokratik ve özgür üniversiteler mücadelemizi engelleyemeyecektir!

 

Ayrıca Kontrol Et

Emine Şenyaşar ‘Olayı’ ve Mücadelesi

Emine ana, aynen tablodaki gibi direniş cephesinde yer alan her çizimin/karakterin temsilidir. Hem yerdedir hem ayaktadır