Uluğ Enerji işçilerinin Ankara yürüyüşünde 2. gün



Uluğ Enerji patronunun DİSK Enerji-Sen’le yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde sefalet ücreti dayatmasına karşı çeşitli eylemler yapan işçiler, dün de Ankara’ya yürüyüş başlattı. Çanakkale’den başlayan yürüyüşün 2. günü olan bugünkü adres de Balıkesir’di. İşçiler yarın da Bursa’da basın açıklaması yapacak


Uluğ Enerji patronunun DİSK/Enerji-Sen’le yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sefalet ücreti dayatarak masayı fiilen devirmesinin ardından işçilerin eylemli tepkileri devam ediyor. TİS sürecini fiili eylemler, yazılamalar, basın açıklamaları biçiminde sürdüren işçiler, son olarak Ankara’ya yürüyüş başlattılar. Dün Çanakkale’den başlayan yürüyüşün bugünkü durağı da Uluğ Enerji’nin faaliyet yürüttüğü illerden Balıkesir’di.

“Son sözü enerji işçileri söyleyecek”

Balıkesir’de Ali Hikmet Meydanı’nda toplanan Uluğ Enerji işçileri ve DİSK/Enerji-Sen temsilcileri basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan DİSK/Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, “Enerji işçileri kararlı, enerji işçileri yürümeye devam ediyor ve son sözü de direnen enerji işçileri söyleyecek” dedi.

“Asla vazgeçmeyeceğiz”

Basın açıklamasında söz alan DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Bu mücadeleyi sonuna kadar taşımaya söz verdik. İyi duyun, bunları Taylan Bey. Bu gördüğünüz enerji işçilerinin kararlılığıdır. İyi duyun, Uluğ şirketinin yöneticileri, bu duyduğunuz Uluğ işçilerinin kararlılığıdır.

“Sefalete mahkum olmayacağız”

Uluğ şirketinin ve yöneticilerini sefalet ücreti dayatmasını kabul etmeyeceklerini ve yirmi dört saat şirket önünde nöbet tuttuklarını hatırlatan Keskin, “Uluğ işçileri sefalete mahkum olmayacak dedik. Herkes sesimizi duydu. Ama bir tek duymayan var, o da Uluğ şirketinin yetkilileridir ve yöneticileridir” dedi.

Yoksulluğun düzeyini anlattı

Keskin konuşmasında Bursa’da yaptıkları toplantıda bir Uluğ Enerji işçisinin oğluyla çarşıda gezerken yaşadıkları yoksulluğu ifade etmek için verdiği örneği aktararak “Bu yüzden bir araya geldik, beraber olduk” diye vurguladı.

Mücadelemiz dört bir yanda

Enerji işçilerinin sesinin memleketin dört bir yanına yayıldığının altını çizen Keskin, “Enerji işçisinin sesi her sokakta her platformda çınladığı için, her işletmede enerji işçileri ses çıkarttığı için, şirket yöneticiler işletme işletme gezerek bu sesi bastırmaya çalışıyorlar” dedi.

“Sermayenin kar hırsı her yıl 50 enerji işçisini bizden koparıp alıyor”

DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Meram’da bir iş cinayetinde yaşamını yitiren enerji işçisi Osman Alaer’i anarak konuşmasını sonlandırdı. Keskin şu ifadeleri kullandı:

Sermayenin kâr hırsı her yıl 50 enerji işçisi arkadaşımızı bizden koparıp alıyor. Daha dün Meram’da, evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan, çocuklarına insanca bir gelecek bırakma derdi olan bir enerji işçisi kardeşimiz iş cinayetinde maalesef hayatını kaybetti”

Uluğ Enerji işçileri yarın Bursa’da açıklama yaparak, Ankara yürüyüşlerine devam edecek.

Ayrıca Kontrol Et

Köln: Ford Fabrikası Önünde Bir Kez Daha 1 Mayıs Çağrıları

Almanya’nın Köln kentinde 1 Mayıs hazırlığı kapsamında bir kez daha Ford fabrikası önündeydik