TÜİK verileri memur ve emeklileri sefalete mahkum etti!



TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu! TÜİK’le ENAG’ın açıkladığı veriler arasında 100 puanlık, DİSK-AR’la sadece gıda enflasyonunda yüzde yüze yakın bir fark varken, sayısız operasyonla sürekli biçimde dönüştürülen TÜİK’in yalan yanlış oranları dikkate alınarak zam yapılacak. Buna göre ölçüt, TÜİK’in 6 ay için açıkladığı yüzde …


TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından memur maaşlarına ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu! TÜİK’le ENAG’ın açıkladığı veriler arasında 100 puanlık, DİSK-AR’la sadece gıda enflasyonunda yüzde yüze yakın bir fark varken, sayısız operasyonla sürekli biçimde dönüştürülen TÜİK’in yalan yanlış oranları dikkate alınarak zam yapılacak.

Buna göre ölçüt, TÜİK’in 6 ay için açıkladığı yüzde 42,35 oranı olacak. Yıllık enflasyonu yüzde 175,55, 6 aylık enflasyonu da yüzde 71,44 olarak açıklayan ENAG’ın verileri ve asıl olarak da gerçek hayattaki cehennemin, bu oranın kat kat üstünde olduğunu biliyor, yaşıyoruz.

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor. Memurlar ocak ayında yüzde 7,5 zam almıştı.

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 41,69 oranında zam alacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yılda iki kez aylıklarına zam alıyor. Bu oran 6 aylık enflasyon rakamına göre belirleniyor. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 42,35 zam alacak.

Yani sefalet katlanarak büyüyecek!

Ayrıca Kontrol Et

Doğanın Talanına Karşı Mücadele Sürüyor

Çevre ve sağlık sorunlarının artık aşılamaz duruma gelmesi üzerine Hakkâri’nin Kavaklı Köyü halkı maden çalışmalarının durdurulması için direnişe geçmişti. Maden alanında nöbet tutan köylülerin direnişi 13. gününde