Kürt Basınına Yönelik Saldırılar Avrupa’da Protesto Ediliyor



Avrupa kentlerinde yapılan eylemlerde “Sesimizi kısamayacaksınız” mesajı verildi


Avrupa Demokratik Kürt Toplumlar Kongresi (KCD-E) ve Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB)’nin çağrısıyla, Kürt medyasına yönelik devlet ve polis terörüne karşı Avrupa’nın birçok kentinde protesto eylemleri düzenlenerek, “Elinizi Medya Haber ve Stêrk TV’den çekin” ve ”Sesimizi kısamayacaksınız” mesajı verildi.

Stuttgart

Almanya’nın Stuttgart kentinde, Belçika’da Kürt medya kurumları, Fransa’da Kürt derneğine yönelik polis saldırıları protesto edildi.

Stuttgart’ta bulunan Belçika Konsolosluğu önünde bir araya gelen protestocular, Belçika ve Fransa devletlerinin polisiye saldırılarına tepki gösterdi.

Viyana

Avusturya’nın başkenti Viyana’da “Belçika gerçeği bastıramazsın“, “Belçika despotizmini durdurun! Basın özgürlüğü ve demokrasi için!“ ve “Sansür ve baskıya karşı: Kürt medyası ile dayanışma” dövizlerinin taşındığı eylemde, “Özgür basın susturulamaz” sloganı atıldı.

Ardından Belçika’daki olaylara ilişkin Belçika Konsolosluğu’na dosya verildi ve derhal Kürtlerin kriminalizasyonuna son verilmesi istendi

Frankfurt

Frankfurt Hauptbahnhof (Merkez Tren Garı) önünde bir araya gelen eylemciler özgür basına saldırıları kınadı. Mitingde KCDK-E’nin hazırladığı bildiri okundu.

Limasol

Kıbrıs’ın Limasol kentinde, Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye yapılan polis baskınları protesto edildi. Teofilos Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen eylemciler, Limasol Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Hamburg

Hamburg Hauptbahnhof (Merkez Tren Garı) önünde düzenlenen protesto eyleminde “Hände weg von Medya Haber und StêrkTV” (Elinizi Medya Haber ve Stêrk TV’den çekin) vurgusu öne çıktı.

Atina

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yürüyüş düzenlendi.

Akademia Meydanı’ndan Belçika Konsolosluğu’na yürüyen kitle, yer yer Yunan polisinin engellemeleriyle karşılaştı, buna rağmen konsolosluk önüne gelindi.

Eylem boyunca Kürtçe, Türkçe ve Yunanca sloganlar atıldı. Kitle sık sık “Faşist Belçika”, “Faşist Fransa”, “Faşist Türkiye”, “Bijî Berxwedana Metîna” sloganları atarak eylemi sonlandırdı.

Paris

Fransa’nın başkenti Paris’te Stêrk TV, Medya Haber TV ve Drancy derneğine yönelik yapılan hukuksuz baskın ve gözaltılar protesto edildi.

Republique Meydanı’nda toplanan kitle, yüz yıllardır sürdürülen bu kirli politikaların Kürt halkını korkutmadığı aksine güçlendirdiğini vurguladı.

Fransa’nın Marsilya, Strasbourg, Almanya’nın Saarbrücken, Mulhous, İsviçre’nin Winterthur ve Bellinzona kentlerinde de eylemler yapıldı.

Aachen

Almanya’nın Aachen kentinde Belçika’da Kürt medya kurumları, Fransa’da Kürt derneğine yönelik polis saldırıları protesto edildi.

Bugün akşam saatlerinde birçok kentte eylemler devam edecek.

Ayrıca Kontrol Et

Kadınların Kurtuluşu, Özgürlükler ve Hukuk

Eşitsizliğin ortadan kaldırılması talebi, kadınların eşitlik mücadelesinin can alıcı noktasıdır. Yasa haline gelmiş/getirilmek zorunda kalınmış bütün itiraz ve isyan noktaları kadınların asla dinmeyen çığlıkları sayesindedir. Özel mülkiyet dünyasının sömürü mekanizmalarının üretip pekiştirdiği bu eşitsizlikler giderilmeden kadınların kurtuluşu da toplumsal devrimler de başarılamaz